Honda Civic 1.5, 1.6 Akü

Honda Civic 1.5, 1.6 Akü

Sportif görünümü ile en beğenilen araç modelleri arasında yer alan Honda Civic, akü noktasında da yüksek verimli bir tercih ile kullanıcılarına sürüş konforunu en iyi şekilde yaşatıyor. Japonya’da 24 Eylül 1948 tarihinde kurulan Honda, günümüze kadar birçok araç modelini piyasa çıkarmıştır. Civic modeli de bunlar arasında ilk zamanlarda küçük ebatlardaydı. Zamanla aracın boyutu da genişledi ve daha da lüks bir model haline geldi. Honda Civic akü olarak da oldukça güvenlikli bir kurulumu sunar. Tercih etmeniz gereken akünün özelliği motor gücüne bağlı olarak değişebilir. Ancak temelde Civic modellerinde akünün konumlandırıldığı yuva, korunaklı bir yapıdadır. 

Honda Civic 1.5, 1.6 Akülerinin Özellikleri

Her aracın sahip olduğu boyut ve motor gücü birbirinden farklıdır. Bu da akünün kurulumu, boyutu ve gücü hakkında bir farklılık yaratır. Honda Civic modellerde 1.5 ve 1.6 gibi motor hacmine sahip olanlar, güçlü ve korunaklı bir akümülatör sistemine sahiptir. Bu modellerdeki akülerde en temel özellik Honda Civic akü alt kısmına yerleştirilen Honda Civic akü sabitleme aparatı ile araçla teması kalmaz. Bunun sağlayacağı en büyük fayda ise aküden kaynaklı olarak yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesidir. Güvenli bir kullanım sayesinde konforlu sürüşler de güvenli hale gelmiş oluyor. Ancak aracınızın motor hacmine göre uygun olanı seçmeniz büyük önem taşır. Örnek vermek gerekirse Honda Civic akü dar tip modelinin sağlayacağı 12 volt ile buna uygun olan aracınız daha verimli bir çalışma gösterir. Amper gücünde eksik veya fazla bir durumun olması akünüzden verim almanızı önler, hatta daha ileri durumlarda aracınızda sorunlar çıkartabilir. 

Aynı zamanda Honda Civic akü üst kapağıyla da sıvı dökülmelerine veya yaşanabilecek başka olumsuzluklara karşı da koruma sağlanır. Bu aküler yüksek verimlilikle çalışıyor olup, enerji tasarrufu da sağlar. Yani gereğinden fazla bir tüketim ile sizleri yarı yolda bırakmayacak şekilde tasarlanmışlardır. 

Honda Civic akü modelleri için Esan Akü’de motor hacmi ve araç teknolojisine göre uygun çeşitleri bulabilirsiniz. Üstelik kalitesine karşın bütçeye uygun Honda Civic akü fiyatları ile size en yakın anlaşmalı bayilerden de akünüzü hemen temin edebilirsiniz.

Yazıyı Paylaş